Glad att få vara just här

Tankar som att jag är frisk och stark, att jag har rent rinnande vatten i kranen, att jag har ett tak över mitt huvud och ett varmt element under vintrarna, att jag har ett arbete som jag trivs med, att jag har mål och vill framåt i livet, att jag har en fin familj, att jag har dig.. Fan, att jag har tillräckligt med mat för att kunna äta mig mätt.. varje dag! Den du!

Såna tankar, stora som små, hela spektrat, gör mig jävligt glad att få vara just här måste jag säga. Ofta när jag gnäller, vilket är extremt sällan om jag får säga det själv, så stannar jag nästan alltid upp. Alltså direkt efter eller i anslutning till gnället eller vad det nu är för negativt jag spyr ur mig, och så tänker jag "fan, det finns de som har det värre. Det kunde ha vart värre. Varför gnälller jag?"

Mer pengar, mer prylar = mer lycka? Nej det tror jag inte.. Mer (betald) semester = mer lycka i sånt fall skulle jag nog hellre vilja påstå i sådant fall. Hur som helst, vidare i mitt glada groll.

Det finns nog x antal miljoner, kanske miljarder, som gladeligen skulle mörda för att få vara där jag är just nu. Vänta stopp, jag säger (skriver) inte det här som någon slags besserwisser som tror att han är bäst, störst och vackrast, utan jag menar mer generellt. Svenskar. Västerlänningar. Men kanske mest nordbor, vi är ju så jäääävla bortskämda. Så bortskämda, att vi inte ens vet om det.

Då är det illa.

Vi har allt här, förutom solsken året om. Allt. Nästa gång du får en lyxig maträtt som inte smakar så gott, eller får lite för lite skatteåterbäring för att du ska bli positivt överraskad, så tänk i ovan nämnda banor. Det är inte lätt det vill jag lova, men jag har tränat ett tag nu så jag börjar lära mig. Du med kanske? En till kanske? Lite bara?

Braa där. There you go. There's a new thought.

Rednex (!) - helt otippat!

Rednex bojkottar skivbolag och släpper sitt nya album på the piratebay för gratis nedladdning. För att tjäna pengar ber de alla som vill stödja bandet och uppskattar deras nya alster att sätta in en liten slant (max 0,30 dollar) på deras konto. De skriver i sitt brev, som lanseras ihop med albumet, deras tankar och stöd gentemot fri fildelning.

Revolutionen är officiellt startad, och även om tusentals mindre band (och ett par stora) gjort liknande saker, så är det här ett stort ögonblick för fri fildelning, fritt informationsflöde på internet och samtidigt en rejäl protest mot de stora skivbolagen.

Fantastiskt är rätta ordet.


RSS 2.0