Hockeytruppen till OS spikad... Eller?

En sak ska gudarna veta, Bengt - Åke Gustafsson vet vad han gör. Till den stackare som betvivlar detta faktum säger jag bara: OS - guld och VM - guld, samma säsong.

Mmm precis.

Jag har sett två livstider med hockey och en stor del har varit just landslagshockey. Jag kallar mig absolut inte hockeyguru, men jag har sett en hel del ishockey och en del förbundskaptener genom åren. Den fingertoppskänsla som Bengt - Åke har visat upp är det få, om ens någon, av de tidigare svenska förbundskaptenerna som haft. Just därför tycker jag vi andra ska vänta lite med att totalt döma ut hans lag tills OS är över.

Vidare i monologen.

Stefan Liv har haft sin chans. Han är en speciell målvakt och individ, men han blev aldrig den nya svenska supermålvakten helt enkelt. Han är bra, men personligen hade jag tagit med Jacob Markström för att se och lära inför kommande gul.. förlåt mästerskap. Och Markström är fan minst lika bra som Liv, om inte bättre.

Seriöst Hedberg (Läs Johan Hedberg), trodde du verkligen att du skulle få en plats? Vem skulle du peta? Du skulle av ren barmhärtighet kanske ha fått komma med som fjärde målvakt och fått avnjuta OS från pressläktaren. Är det värdigt? Nej precis, så sluuuta grina ffs.

Backarna ser bra ut. Visst, Någon dum jävel har råkat skriva Magnus Johansson på aftonbladet.se, men jag antar att det är ett tryckfel och att Kenny ska göra comeback.. eller inte. Många nämner namn som Hjalmarsson, Strålman och Grossman istället för denne underskattade back. MEN, Hjalmarsson platsar helt enkelt inte, Strålman är för ensidig och Grossman platsar heller inte. Det är inte ett B - OS vi lirar här people!

Backarna ser riktigt bra ut, kort och gott. Kanske den bästa backbesättningen i OS.. vänta vem sa det?

Offensivt ser det också ruggigt bra ut. Några små överraskningar.

Fredik Modin. Denna väldiga herre med det väldiga slagskottet som, milt uttryckt, fått huvudet avsågat av alla "hockeyälskare" därute för att han tagit en plats i Bengt - åkes guldbygge.

Men vänta lite, klicka inte vidare riktigt än.. låt mig utveckla det hela lite först.

Fredrik Modin har vart skadad länge, och är inte i matchform än, visst. MEN, den här killen har vunnit mer än de flesta lyckats vinna. Han har erfarenhet från viktiga och stora matcher sen han var med och tog hem Stanley Cup med Tampa. Han är en stor, fysisk kille, med respekt med sig från inte minst NHL. (Personligen så har jag hellre honom framför mål än Mikael Samuelsson, och Homer kan inte stå framför mål hela matcherna). Kort och gott så är Fredrik Modin en komplett men aningen bortglömd spelare. Underskattad? Javisst!

I en tät semifinal/final mot, låt oss säga Ryssland/USA/Kanada så är en så erfaren spelare med den tyngden ovärderlig.

But hey, that's just me...

Patric Hörnqvist. Talangfull? Absolut! OS - plats? Njäe nästan om du frågar mig. VARFÖÖR vrålar den uppretade fackpöbeln! Okay,  let me tell ya! För att Niklas Bergfors skulle ha haft den platsen. Men nu är det som det är, och man måste erkänna att det någonstans kändes som att Bergfors aldrig skulle slå igenom som han faktiskt har gjort.

Och unga svenska spelare (forwards) i övrigt har det lite tufft just nu. Patrik Berglund är inne i en förlamande sophomore slump, Robert Nilsson skulle aldrig ha platsat ändå, Viktor Stålberg är för orutinerad (men har minst lika mycket skill som Berglund/Hörnqvist), Mikael Backlund är grym, men också för orutinerad, likaså Tom Wandell. Brunnström, Sjöström och (Oscar) Möller, som för övrigt är grymt överskattad, är nog ett par nummer för små.

Så Patric Hörnqvist kom, i min mening med till OS för att Bengt - Åke glömde bort Niklas Bergfors. Kort och gott.

Peter Forsberg. Mannen, myten, krigaren, geniet, gnällspiken, bla fucking bla bla. Han var den bäste, nu vet jag inte längre. Han är fortfarande bra. Jag hoppas, av hela mitt bultande hockeyhjärta, att han dominerar OS, vinner poänligan och leder Sverige till ännu ett guld. Den mannen är värd det. Det skulle vara den bästa avslutningen på den finaste karriären och den finaste sagan inom svensk idrott. Bli hel och frisk igen Peter, Sverige älskar dig och behöver dig.    

Avslutningsvis så är Sverige inte favoriter till guldet enligt alla experter (OMG är det sant!?!). Men när FAN är vi någonsin favoriter egentligen?

Precis.

HEJA SVERIGE!


RSS 2.0